Välkommen

Umeå Draghundsklubb bildades hösten 2009 och är en klubb för alla som tycker om att köra draghund, oavsett hundras och ambitionsnivå. Klubben brukar ha ca 70 medlemmar och ungefär hälften löser licens.

Klubbens bankgiro: 876-0522 
Klubbens swishkonto: 123 420 39 15

Styrelsen ser gärna att klubbmedlemmar som nyttjar kommunens skidspår tar grönt kort. Kortinnehavaren får med det gröna kortet en bra grundutbildning i regler, bestämmelser, uppträdande i skidspåret och egenvård av hund. Klicka på bildlänken i vänstermenyn för mer information om grönt kort.

Försäkringen som ingår i licensen
Medlemmar i idrottsföreningar är ofta olycksfallsförsäkrade när de idrottar i föreningens verksamhet. Försäkringen ger ett grundskydd om du råkar ut för en skada i samband med match, tävling, organiserad träning och även under resor till och från sådana aktiviteter. Klicka här för att läsa mer hos Folksam
Licensen - nuvarande tävlingsåret är löper till 2018-06-30 vilket innebär att licensen gäller till dess. Licensen är personlig, men löses via klubb, om man vill byta klubb (gäller de som tävlat officiellt) så kan man göra det vid säsongsbyte snö->barmark eller barmark->snö.

Kennelhosta och andra smittsamma sjukdomar
UDHKs styrelse rekommenderar alla draghundsförare att följa SKK's regler vid träning och tävling, för att minska risken att sprida smitta:

"Hund som har en smittsam sjukdom eller ohyra får inte delta. Hund får inte delta som under den senaste månaden har haft eller misstänkts ha haft valpsjuka, parvovirusinfektion eller kennelhosta, eller som under den senaste månaden vistats tillsammans med hund som då var sjuk i någon av dessa sjukdomar. Hund får inte delta tidigare än 2 månader efter avslutad karantänsvistelse"


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyheter

 • Prel. resultatlista Umedraget 1 Bifogat finns prel. resultatlista från dagens tävling på Kulla
  Inlagd 12 jan. 2019 09:39 av Christina Kassör UDHK
 • prel. startlista Umedraget lör 12 jan Bifogat finns prel. startlista för Umedraget 1 på Kulla
  Inlagd 10 jan. 2019 11:23 av Christina Kassör UDHK
 • Tävling Kulla 12 januari Glöm inte att anmäla er till tävlingen på Kullaspåret den 12 januari 2019! Anmälan görs via www.draghundsport.se. Mer info om tävlingen framgår av bifogat PM.
  Inlagd 8 jan. 2019 04:06 av Linnea Melin
 • Träningsdag 5 jan Lördagen den 5 januari ordnar vi en träningsdag för våra medlemmar i Bjurholm.Vi träffas klockan 10.00 och kör ett gemensamt pass med hundarna. Därefter tar vi en lunchpaus ...
  Inlagd 31 dec. 2018 00:20 av Christina Kassör UDHK
 • Lathund tävlingsklasser Nu finns en förklaring till de olika tävlingsklasserna under fliken 'Tävling'. 
  Inlagd 4 dec. 2018 01:27 av Linnea Melin
Visar inlägg 1 - 5 av 375. Visa mer »http://www.draghundsport.se/dbpage.aspx?PageNr=69  https://www.facebook.com/umeadraghund  http://www.idrottonline.se/umea/umeadhk-draghundsport