Välkommen

Umeå Draghundsklubb bildades hösten 2009 och är en klubb för alla som tycker om att köra draghund, oavsett hundras och ambitionsnivå. Just nu är vi 66 st aktiva medlemmar i klubben varav 26 st har löst licens för 2016.

Klubbens bankgiro: 876-0522 
Klubbens swishkonto: 123 420 39 15

Styrelsen ser gärna att klubbmedlemmar som nyttjar kommunens skidspår tar grönt kort. Kortinnehavaren får med det gröna kortet en bra grundutbildning i regler, bestämmelser, uppträdande i skidspåret och egenvård av hund. Klicka på bildlänken i vänstermenyn för mer information om grönt kort.

Buffar finns att köpa för 200kr. Klicka på länken för att hitta mer information om hur ni går tillväga för att köpa buff. 

Försäkringen som ingår i licensen
Medlemmar i idrottsföreningar är ofta olycksfallsförsäkrade när de idrottar i föreningens verksamhet. Försäkringen ger ett grundskydd om du råkar ut för en skada i samband med match, tävling, organiserad träning och även under resor till och från sådana aktiviteter. Klicka här för att läsa mer hos Folksam
Licensen - nuvarande tävlingsåret är löper till 2017-06-30 vilket innebär att licensen gäller till dess. Licensen är personlig, men löses via klubb, om man vill byta klubb (gäller de som tävlat officiellt) så kan man göra det vid säsongsbyte snö->barmark eller barmark->snö.

Kennelhosta och andra smittsamma sjukdomar
UDHKs styrelse rekommenderar alla draghundsförare att följa SKK's regler vid träning och tävling, för att minska risken att sprida smitta:

"Hund som har en smittsam sjukdom eller ohyra får inte delta. Hund får inte delta som under den senaste månaden har haft eller misstänkts ha haft valpsjuka, parvovirusinfektion eller kennelhosta, eller som under den senaste månaden vistats tillsammans med hund som då var sjuk i någon av dessa sjukdomar. Hund får inte delta tidigare än 2 månader efter avslutad karantänsvistelse"


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyheter

 • Resultat KM3 Ersboda 14/10 Bifogat finns prel. resultatlista från dagens KM-tävling på Ersboda.
  Inlagd 14 okt. 2017 04:39 av Christina Kassör UDHK
 • Startlista KM3 Ersboda 14/10 Bifogat finns preliminär startlista för KM3 på Ersboda Elljusspår i morgon lördag 14 okt.
  Inlagd 13 okt. 2017 08:53 av Christina Kassör UDHK
 • Höstcupen 3 Sista KM tävlingen för hösten går av stapeln lördag 14 oktober. Tävlingen körs på Ersboda elljusspår, mer info finns i tävlingskalendern på draghundsport.se!
  Inlagd 5 okt. 2017 10:27 av Linnea Melin
 • Barmarks SM Är du intresserad av att delta i ett stafettlag på barmarks SM? Meddela info@umeadraghund.se senast 9 oktober!
  Inlagd 5 okt. 2017 10:26 av Linnea Melin
 • Startlista tidsträning Sorsele Bifogat finns startlista till morgondagens tidsträning på elljusspåret i Sorsele.
  Inlagd 30 sep. 2017 08:31 av Christina Kassör UDHK
Visar inlägg 1 - 5 av 334. Visa mer »http://www.draghundsport.se/dbpage.aspx?PageNr=69  https://www.facebook.com/umeadraghund  http://www.idrottonline.se/umea/umeadhk-draghundsport