Välkommen

Umeå Draghundsklubb bildades hösten 2009 och är en klubb för alla som tycker om att köra draghund, oavsett hundras och ambitionsnivå. Just nu är vi 60 st aktiva medlemmar i klubben varav 30 st har löst licens för 2017-2018.

Klubbens bankgiro: 876-0522 
Klubbens swishkonto: 123 420 39 15

Styrelsen ser gärna att klubbmedlemmar som nyttjar kommunens skidspår tar grönt kort. Kortinnehavaren får med det gröna kortet en bra grundutbildning i regler, bestämmelser, uppträdande i skidspåret och egenvård av hund. Klicka på bildlänken i vänstermenyn för mer information om grönt kort.

Försäkringen som ingår i licensen
Medlemmar i idrottsföreningar är ofta olycksfallsförsäkrade när de idrottar i föreningens verksamhet. Försäkringen ger ett grundskydd om du råkar ut för en skada i samband med match, tävling, organiserad träning och även under resor till och från sådana aktiviteter. Klicka här för att läsa mer hos Folksam
Licensen - nuvarande tävlingsåret är löper till 2018-06-30 vilket innebär att licensen gäller till dess. Licensen är personlig, men löses via klubb, om man vill byta klubb (gäller de som tävlat officiellt) så kan man göra det vid säsongsbyte snö->barmark eller barmark->snö.

Kennelhosta och andra smittsamma sjukdomar
UDHKs styrelse rekommenderar alla draghundsförare att följa SKK's regler vid träning och tävling, för att minska risken att sprida smitta:

"Hund som har en smittsam sjukdom eller ohyra får inte delta. Hund får inte delta som under den senaste månaden har haft eller misstänkts ha haft valpsjuka, parvovirusinfektion eller kennelhosta, eller som under den senaste månaden vistats tillsammans med hund som då var sjuk i någon av dessa sjukdomar. Hund får inte delta tidigare än 2 månader efter avslutad karantänsvistelse"


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyheter

 • Intersport Klubben har fått ett kundavtal med Intersport vilket innebär att medlemmar får 15% rabatt på all längdutrustning och tillbehör. Klubben har även blivit Club Intersport medlem vilket innebär att alla ...
  Inlagd 5 mars 2018 11:13 av Linnea Melin
 • Resultat Umedraget 3 Då har vi genomfört säsongens sista KM. Tack alla tävlande, funktionärer och publik som bidragit till att våra tävlingarblivit så trevliga och väl besökta!
  Inlagd 3 mars 2018 09:41 av Ordförande Umeå DHK
 • Prelimiär startlista Bjurholm 2018-03-03 Startlistan är preliminär, kolla med sekretariatet imorgon för eventuella uppdateringar!
  Inlagd 2 mars 2018 08:32 av Ordförande Umeå DHK
 • Erbjudande från Haglöfs UDHK i samarbete med Haglöfs kan nu erbjuda klubbens medlemmar 30% rabatt på en del av Haglöfs sortiment. Erbjudandet gäller den 19 mars mellan kl 17:30-19.00 hos ...
  Inlagd 1 mars 2018 02:31 av Linnea Melin
 • Tävling Bjurholm 3/3 Lördagen den 3 mars är det dags för tävling i Bjurholm! Sista anmälningsdag är 27 februari. Mer info finns i tävlingskalendern på http://draghundsport.se/. Välkomna!
  Inlagd 22 feb. 2018 08:04 av Linnea Melin
Visar inlägg 1 - 5 av 355. Visa mer »http://www.draghundsport.se/dbpage.aspx?PageNr=69  https://www.facebook.com/umeadraghund  http://www.idrottonline.se/umea/umeadhk-draghundsport