Tävling‎ > ‎

Licenser

Licensåret är 1/7-30/6.

Licensen kostar 150 kr per tävlingssäsong. Beloppet sätts in på klubbens bankgiro 876-0522  plus att du skickar ett mail till medlem@umeadraghund.se med uppgifter som ska skickas till SDSF. För de förare som haft licens tidigare räcker det med namn eller FID-nr. Ni som inte haft licens tidigare skickar namn, adress, tfn mobil, e-post och personnr.

Licensen är inte bara ett måste för att få tävla i draghund utan gäller även som försäkring vid träning m.m. Det inträffar några fall varje säsong, i regel under träning, att förare skadar sig på något sätt. Därför behöver man inte vänta till dagen före man ska köra sin första tävling med att lösa licens.

Tävlande klubbmedlemmar under 15 år behöver inte lösa licens om någon i dennes klubb löst licens. 

Det blir tillsvidare inget plastkort eller annat bevis på att man löst licens. Registreringen finns dock fortfarande på hemsidan, och ska man tävla utomlands, så tar man kontakt med kansliet sdsf@draghundsport.se så får man ett bevis hemskickat.
För er som redan anmält licens för 2012-2013 via annan klubb:
Licensen är personlig och det spelar ingen roll vilken klubb som anmält den till SDSF. Det som styr är vilken klubb jag tävlar för första tävlingen på säsongen, eftersom man bara får tävla för en klubb per säsong. Alltså: man kan tävla för "vår nya" klubb denna säsong även om licensen anmäldes/betalades via annan klubb - bara man inte tävlat för annan klubb
Comments