UDHK Lag 10

Lagpresentation och sammanfattning av Vindelälvsdraget 2013

I laget har vi varit 10 st åkare torsdag tom fredag och 12 st åkare på lördag och söndag. Eftersom de är färre sträckor på söndagen avstod vissa som redan kört 3 dagar. Delar av laget har åkt tillsammans i ett annat lag men i år fick vi lära känna 4 till åkare. För 3 av dom var det Vindelälvsdragspermiär. Karolina Fransson som åkte med lånad vorsteh, Lars Nilsson som åkte med malinoisen Mest och Helen Thorstensson som körde sina 3 slädhundar. Det 4e tillskottet i laget var Henrik Theorin som åkte med sin egna riesen hane Zorro och inlånade riesen Svea. Henrik är en erfaren vindelälvskörare och som tidigare åkt och varit lagledare för Risen i norr. 

Sedan tidigare i laget hade vi ersmarksklanen som består av grannarna Åsa eklund och Peter Norberg som åkt i flera olika lag genom åren tillsammans.  Peter må vara en rutinerad förare men i år var halva ekipaget färskt. Peters vorsther Lenox gjorde nämligen sin premiär i år då han nu uppnått tillåten ålder. Från Ersmark har vi även Annika å Peter Öberg som i fjol delade på Bosse en dansk hönsehund men i år hade med sig lånehunden Wilma en blandras huskey/vorsteh. 

Vi har prövat att sätta ihop hundarna lite olika i dubbelspann så hundarna fick gå i lite olika konstellationer under dom 4 dagarna. Ylva Rune lånar ut 3 av sina hundar som springer med oss under draget och har tränats av Susanne  Zakrisson och Elin Nilsson under hösten och vintern. Elins hund som sprang singel i fjol har på så vis funnit sin dragkompis, Nila, en blandras som ser ut som en gordonsetter. Elins hund Chia är också en blandras men misstags lätt för en renrasig dobberman.

Vi hade alla tränat mot målet att kunna köra 12km sträckor på draget. Skador satte dock käppar i hjulet för Elin Nilsson som med en ligamentsskada i foten fick ta de kortaste och plattaste sträckor draget kan frambringa. En axelskada för Kamilla Wikberg som planerat på att ta på sig alla starter förutom söndagens gjorde att vi fick tänka om när sträckorna skulle fördelas på pappret. 

Vi hade ett möte ungefär en 3 veckoe innan start då vi åt blåbärspaj och printade ner hur vi skulle köra. Henrik fick ta på sig 2 startsträckor och Susanne Zakrisson tog dom andra 2. Susanne som är van å köra långt likväl som hennes dubbelspann med sin egna pointer och den lånade irl.settern var ett givet val för 18km då Kamilla inte vågade ta starter med risk för att skada axeln på nytt.

Boendet under draget började med pyttesmå stugor på Sorsele camping första 2 nätterna. Vi delade upp oss och sov 3+3+4. Vvissa hundar sover i bilarna andra inne. Alla hundar sov dock inne i vårt stora gemensamma boende som vi hade på fredag kväll. Den kvällen myste vi till de lite extra med både ostbricka å vin som annika kom med och förstärkte styrkan. Jonatan vigde lite tid till att ta hand om skidorna för som ville ha lite bättre glid.

Lars missade en del av det roliga men dök upp på lördagen för att se en del växlingar innan det var dags för honom att köra sin sträcka. Lars körde Mest singel första dagen men på söndagen fick Mest springa dubbelt med Dagny på den utmanande och långa 15km sträckan. Dagny som åkte med olika förare varje dag och gick både dubbelt och singel gjorde det utan betänkligheter.

Kortfattat kan vi beskrivas som en salig blandning av folk i både åldrar och ambitionsnivå som känner varandra lite olika mycket och som alla hade med sig hundar med lite olika mycket fart under galoscherna. 

/Kamilla - lagledare


Laguppställning
Kamilla: suppleant1@umeadraghund.se 070-2683839

 Lagledare Hund(ar)Deltar dagar 
 Kamilla Wikberg
 Alla
   
 Övriga i laget  
 Jonatan Wikberg Alla
 Peter Norberg Alla 
 Åsa Eklund Alla 
 Karolina Fransson Alla 
 Lars Nilsson  
 Helen Thorstensson Alla  
 Henrik Theorin Alla 
 Annika Öberg  
 Peter Öberg Alla 
 Elin Nilsson Alla 
 Susanne Zakrisson Alla 
   Comments